Nejasnoće (Stratokaster sa Floyd Rose)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

johnny_b_good

Nejasnoće (Stratokaster sa Floyd Rose)?

Post by johnny_b_good » 16 Dec 2008, 12:00

Evo video sam par slika od gitariste divljih jagoda-Zeleta i video da ima strata sa floyd rose-om.
E sad nejasnoce?
1.Da li je moguce samo naruciti da ti naprave stratocaster sa floydom?
2.Zasto Fender ne stavlja floyd rose tremolo sistem ako je on najbolji? (da li je to ponos firme,tj stavljaju samo svoje sto pretpostavljam)?
3.Jel imao neko iskustva svirati stratocastera sa floydom?
4.Ako imate nesto dodajte...
thanks
Image
Image
Image
Image

johnny_b_good

Re: Nejasnoce...?

Post by johnny_b_good » 16 Dec 2008, 12:05

jos nesto-kakwa je ova kombinacija messa bogie i mrshall?ako se ne varaj takvu komb imaju i ac/dc :mrgreen:

Rocket Roll

Re: Nejasnoce (Stratokaster sa Floyd Rose)?

Post by Rocket Roll » 16 Dec 2008, 12:07

Ne razumem. Ti misliš da je Strat sa Floyd Roseom nešto što ne izlazi iz Fenderovih fabrika? A zašto to misliš?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 16 Dec 2008, 12:29

Ne verujem da mu je bas Fender ugradio floyd po porudzbini, pre ce biti da je neki od lokalnih majstora...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Dec 2008, 12:32

Rocket Roll wrote:Ne razumem. Ti misliš da je Strat sa Floyd Roseom nešto što ne izlazi iz Fenderovih fabrika? A zašto to misliš?
Tako sam cuo mada na sajtu fendera nisam video ni jedan sa floydom

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Dec 2008, 13:01

johnny_b_good wrote:Tako sam cuo mada na sajtu fendera nisam video ni jedan sa floydom
http://www.fender.com/products//search. ... no=1144700

http://www.thomann.de/at/search_dir.htm ... =0&gk=&bn=

http://www.ultimate-guitar.com/reviews/ ... index.html

Od osamdeset i neke Stratovi izlaze iz Fenderove fabrike sa Floyd Rose tremolom. Do sada ima bar sto modela, proizvođenih ovde ili onde, ove ili one godine, koji na sebi imaju fabrički ugrađen Floyd Rose.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Dec 2008, 13:21

jamislim da je zeletov strat iz 70 neke al mozda nije to taj.ok hwala puno.slabo sam vidjao tj nigde tako da mi cudno.ipak jel bolji floyd ili fenderov tremolo?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 16 Dec 2008, 13:34

johnny_b_good wrote:jamislim da je zeletov strat iz 70 neke al mozda nije to taj.
Rekao bih da je to prvi "flojdrozovac", sa početka osamdesetih. Oni su imali serijski ugrađen Flojd i te sve silne džidžabidže na (velikom CBS) headstocku. Mada me buni to što je toliko "oguliška", lako bi mogao da bude stariji.
johnny_b_good wrote:...jel bolji floyd ili fenderov tremolo?
To ti moraš da zaključiš za sebe. Ja poštujem ideju Flojda, ali me sva ta silna mehanika (koja može da otkaže) jako odbija.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 16 Dec 2008, 13:47

E, al mora se priznati da ovaj Bukovaca ima opako dobar zvuk, sto jes' jes'!
Mislim da je ipak neki stariji nabudzeni strat...

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Dec 2008, 13:50

A zasto messa bogie i marshal umesto oba marshal ili oba messa....misli glupo pitanje ali ono,ima li neko iskustwa

xspaceman

Post by xspaceman » 16 Dec 2008, 14:00

johnny_b_good wrote:A zasto messa bogie i marshal umesto oba marshal ili oba messa....misli glupo pitanje ali ono,ima li neko iskustwa
..pa marshall ti je kutija a unutra ko zna sta je od zvucnika...verovatno neki seleksni grinbekovi! :) a na pitanje..pa tesko je dati odgovor...stvar ukusa...neko voli sir a neko slaninu! :) salim se naravno...ali covek verovatno voli ton sa mesa bugija..a kao sto reko h u marsalovoj kutiji ko zna sta se krije! :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 16 Dec 2008, 14:28

johnny_b_good wrote:Evo video sam par slika od gitariste divljih jagoda-Zeleta i video da ima strata sa floyd rose-om.
E sad nejasnoce?
1.Da li je moguce samo naruciti da ti naprave stratocaster sa floydom?
2.Zasto Fender ne stavlja floyd rose tremolo sistem ako je on najbolji? (da li je to ponos firme,tj stavljaju samo svoje sto pretpostavljam)?
3.Jel imao neko iskustva svirati stratocastera sa floydom?
4.Ako imate nesto dodajte...
thanks
1. Moguce je, imas fabricke Fendere a mozes i da budzis po zelji tremolo varijante, kao sto je on gotovo sigurno uradio buduci da je ostatak gitare jako modifikovan takodje. Taj trend trpanja FR-a u strata je nastao tokom uzasnih 80-ih i ere hair-metala, meni je to totalna blasfemija.
2. FR najbolji? Ja vise nikad necu uzeti gitaru sa istim na nj. Iskustvo ce ti pokazati sta je najbolje za tebe.
3. Tja, tanko, mozes da proizvodis razne glupe zvuke i da imitiras zvuke domacih zivotinja i motornih vozila...
4. Marshall je kutija, MeSa Boogie je amp, nista spektakularno, cesta kombinacija, mada mislim da je taj bugi neki od redje vidjenih iz familije (Mark IIc ili tako nesto dunno). Ac/Dc ni u ludilu ne bi koristili Boogie, straight Marshall JTM/JMP (ili klonovi) i volume na 10.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 16 Dec 2008, 14:36

E pa vidis ja sam video da je ac/dc oko 1991 koristio boogie i marsala na koncertu.

Highway One

Post by Highway One » 16 Dec 2008, 15:05

Moj profa mi je pricao da je on kupio stradzu iz prve serije sa floydom kad vec 1984 . :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 16 Dec 2008, 15:28

johnny_b_good wrote:E pa vidis ja sam video da je ac/dc oko 1991 koristio boogie i marsala na koncertu.
Vidim da ne pravis razliku izmedju kabineta i pojacala, braca Young ne mogu imati Marshallskiji zvuk od onog koji imaju/koji su imali. Izbor je uvek bio JTM/JMP/Superlead i jedno vreme Wizard klon istog (mozda sa malo mid boost-a). Moguce je da su koristili Boogie kabinete, u jednom periodu, ali isti zvucnici su i u jednom i u drugom - Celestion H30/V30 ili mozda neka 25-ica, tko zna. Izbor kabineta je uglavnom manje bitan od izbora pojacala (naravno dok su god iste cenovne kategorije) mada mislim da je 1960 Marshall manje-vise industry standard, sad ko ima para na bacanje a vec ima MB amp nek uzme i kabinet istog proizvodjaca...

Post Reply