i opet proc vs pedal board.

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

rock action

Re: i opet proc vs pedal board.

Post by rock action » 19 Feb 2009, 19:53

Opeth su pod Laney endorsementom i bilo bi krajnje... sumanuto da pored tih pojacala oni ubodu gitare u GT_ gain :D

dok su na svojoj turneji nose Laney pojacala. video sopstvenim ocima u decembru 2005.

e sad, kad nastupaju na nekom festivalu ili grupnoj svirci (puno bendova a malo opreme koju svi bendovi koriste) mozda im je lakse da ponesu GTove za nedajboze ako ih docekaju neka sklj pojacala sa blj distorzijama na bini pa onda iskoriste glave te kao slejvove a gejn izvuku iz bossova.

..to me podseti na neku svirku u Domu omladine pre jedno 6-7 godina kad smo svirali sa nekim Bugarima... i izasao Tuta Bugarin na binu, frontmen jelte, izvadio baja Les Paul Standard i ubo ga u... Zoom 505 :D

friedman

Post by friedman » 19 Feb 2009, 20:12

Evo cisto da ne bude da napamet pricam gluposti - http://www.guitarmessenger.com/sites/le ... /gear.html ;)
Obratite paznju na 0:45. ;)

rock action

Post by rock action » 19 Feb 2009, 20:30

hm.. :? bas mi cudno to

al kapiram da im tako lakse... ili toncu bar :D

kad su snimali Blackwater Park u studiju secam se da su u igri bili Mesa Boogie Dual Recto, Laney i neki ENGL

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 19 Feb 2009, 23:16

rock action wrote:hm.. :? bas mi cudno to

al kapiram da im tako lakse... ili toncu bar :D

kad su snimali Blackwater Park u studiju secam se da su u igri bili Mesa Boogie Dual Recto, Laney i neki ENGL
S obzirom da im gdin. Wilson radi produkciju, bice da je sve POD :) Taj sve gura u Line6 ;)

friedman

Post by friedman » 19 Feb 2009, 23:45

sub_zer0 wrote:
I eto, sta fali njihovom zvuku?
Ne mislis valjda stvarno da su na pr. na DVD-u vukli dist sa bossa? :)

Pauziraj na 3:58. GT8 je jedino sto vidim ispred njega, a ovo je najnoviji DVD.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 20 Feb 2009, 00:00

Ma to je ok. Meni je cudno koriscenje dista sa proca. Sta ce im to pored Lanija? :roll: Wtf?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 20 Feb 2009, 00:04

I OPETH!!!! Ma neznam i onako mi se ne svidja zvuk kod njih...pedale su zakon, procesori nuzno zlo...moze i jedno i drugo da posluzi, ali ono sto se ostavlja su pedale, a procesori se menjaju iz godine u godinu kako izbacuju novije i savrsenije...DS1 dist postoji ihahaj i dalje se proizvodi, zasto???? Eto odgovora na pitanje PROC VS PEDAL BOARD... :D

rock action

Post by rock action » 20 Feb 2009, 13:33

razmisljao sam sinoc malo o tome, i skapirao da ima smisla - posto je Mikael nesnalazljiv sa opremom i sve, sigurno mu je lakse da gazi samo 5-6 razlicitih preseta na Bossu i da tu ima kompletno namestene farbe, nego da gazi odvojeno footswitch za dist/clean za Laney plus efekte sa Bossa...

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 20 Feb 2009, 14:16

friedman wrote:
sub_zer0 wrote:
I eto, sta fali njihovom zvuku?
Ne mislis valjda stvarno da su na pr. na DVD-u vukli dist sa bossa? :)

Pauziraj na 3:58. GT8 je jedino sto vidim ispred njega, a ovo je najnoviji DVD.
Mali off......kako je zajebana boja ovog zutog PRS-a, tako nesto slicno i ja jurim...... :D

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 20 Feb 2009, 15:29

Z*Z*Z wrote: S obzirom da im gdin. Wilson radi produkciju, bice da je sve POD :) Taj sve gura u Line6 ;)
Upravo tako. Kada sam gledao dokumentarac o snimanju Damnation i Deliverance-a, samo sam razmisljao : "Moram da si nabavim tog POD-a!". Ako je dobar gos'n Wilsonu... :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Feb 2009, 22:04

Mithrandir wrote:
Z*Z*Z wrote: S obzirom da im gdin. Wilson radi produkciju, bice da je sve POD :) Taj sve gura u Line6 ;)
Upravo tako. Kada sam gledao dokumentarac o snimanju Damnation i Deliverance-a, samo sam razmisljao : "Moram da si nabavim tog POD-a!". Ako je dobar gos'n Wilsonu... :mrgreen:
I ja se nesto razmisljam da uzmem pocket PODa za kucno snimanje...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Feb 2009, 22:21

Pitajte Doktora o njegovim iskustvima sa Pocket PODom, on ga ima već dugo vremena?

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 20 Feb 2009, 23:08

Jeste, pitajte doktora :)
Nije losa spravica, pogotovu za te pare (oko 90e, mozda i manje?). Nisam ga mnogo koristio u kucnim uslovima, jer sam svirao na pojacalu, ali posto sam isto prodao, pozabavio sam se malisom. Ovijeh dana, kad budem imao vremena, snimicu nekoliko zvucnih primera razlicitih nivoa gaina :D (znam da sve to najvise interesuje). Mene je poprilicno iznenadilo to da se dosta lepo snalazi u mid gain podrucjima, ali opet razocarao high gain jer je previse plastican, ali za te pare, very nice indeed. Za kucno koriscenje je mnogo zahvalniji jer se edituje preko Vyzex-ovog grafickog editora, ali i on je poprilicno zamrsen za rad, ali mnogo laksi od PP-ovog interfejsa (2 tastera, 4 pota i jedan dzojped - i more zajednickih kombinacija - stisni 2 tastera dok drugom sakom vrtis pot a drugar pritiska dzojped levo da bi podesio depth chorusa, or smtg like that :D ) - za mazohiste. Na pojacalima zvuci dosta organskije od ostalih mini procesora. Mislim da u kombinaciji sa nekim soft procesorima (najvise za efekte) - Amplitube, G3 ili slicno, moze da bude vise nego koristan za snimanje demoa, ali pravo pitanje je da li je bolji izbor od Gx-a i slicnih? Granted, PP moze da se zbudzi u kofernjacu i nosi na probe (heck, mogao bih svirke da sviram sa nj bez problema, ako bi mi dali dovoljno vremena da nabudzim spravu) ali mislim da je za cist home-studio rad (rad?) bolji izbor, najvise zbog sve kvalitetnijeg softvera koji nam se nudi (uporedite GR1 i GR3 npr.), a PP ostaje to sto jeste. Eh, zivote varalice...
Stay tuned for more on the subject!
Cheerz :)

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 20 Feb 2009, 23:35

Ne znam da li smeta da nastavljamo sa "POD-offom"?

Anyhow, ja imam GX i poprilicno sam zadovoljan. Hell, solazu koju sam snimao u studiju niko ne moze da cuje, jer sam istu snimio GXom pre nekog vremena, i sada se nikome ne svidja studijska verzija! Mada, kako sam snimao u studiju i ne cudi me...
Ja sam vise razmisljao u pravcu oni skupljih PODova, Live npr. Da li imate iskustva sa njima?
Ono sto je mene posebno obradovalo kod cele te price (i Andy Sneap u jednom intervju-u (hvala Rocketu za link) kaze kako su Line6 procesori skroz OK, iako on preferira pojacala), jeste sto bih mogao gitare da snimam sam, u prijatnijoj i opustenijoj atmosferi i sto bih mogao da se igram sa tonom koliko god vremenski pozelim. A, moramo priznati (iako malo ima high gain gitare za poredjenje), Porcupine Tree zvuci fenomenalno! A da ne pominjemo znatne finansijske olaksice (gluva soba, mikrofoni, pojacala itd.). :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 20 Feb 2009, 23:50

DrGreenthumb wrote:Jeste, pitajte doktora :)
Nije losa spravica, pogotovu za te pare (oko 90e, mozda i manje?). Nisam ga mnogo koristio u kucnim uslovima, jer sam svirao na pojacalu, ali posto sam isto prodao, pozabavio sam se malisom. Ovijeh dana, kad budem imao vremena, snimicu nekoliko zvucnih primera razlicitih nivoa gaina :D (znam da sve to najvise interesuje). Mene je poprilicno iznenadilo to da se dosta lepo snalazi u mid gain podrucjima, ali opet razocarao high gain jer je previse plastican, ali za te pare, very nice indeed. Za kucno koriscenje je mnogo zahvalniji jer se edituje preko Vyzex-ovog grafickog editora, ali i on je poprilicno zamrsen za rad, ali mnogo laksi od PP-ovog interfejsa (2 tastera, 4 pota i jedan dzojped - i more zajednickih kombinacija - stisni 2 tastera dok drugom sakom vrtis pot a drugar pritiska dzojped levo da bi podesio depth chorusa, or smtg like that :D ) - za mazohiste. Na pojacalima zvuci dosta organskije od ostalih mini procesora. Mislim da u kombinaciji sa nekim soft procesorima (najvise za efekte) - Amplitube, G3 ili slicno, moze da bude vise nego koristan za snimanje demoa, ali pravo pitanje je da li je bolji izbor od Gx-a i slicnih? Granted, PP moze da se zbudzi u kofernjacu i nosi na probe (heck, mogao bih svirke da sviram sa nj bez problema, ako bi mi dali dovoljno vremena da nabudzim spravu) ali mislim da je za cist home-studio rad (rad?) bolji izbor, najvise zbog sve kvalitetnijeg softvera koji nam se nudi (uporedite GR1 i GR3 npr.), a PP ostaje to sto jeste. Eh, zivote varalice...
Stay tuned for more on the subject!
Cheerz :)
Zahvaljujem unapred za snimak, mene zanima koliko su "zivopisne" emulacije ampova... u sustini planiram da ga koristim za lo-fi snimke kao preamp/DI box + moje pedalice, nista GuitarRig ili tako nesto...

Post Reply