Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Post by guv'nor » 12 Apr 2009, 02:48

... Iliti - Vibe pedala za ispod 300 evra, mada može i - Pričajmo o vajbovima... :mrgreen:
(cenu stavljam samo zato da priča ne bi odvela do Sweet Sound Vibe-a i sl, koji su skoro nedostižni za jednog prosečnog građanina Srbije)

Većina vibe gitarista na svom pedalboardu isključivo drži Fulltonove proizvode - Deja Vibe, Deja Vibe 2, Mini Deja Vibe...
Opet, sa druge strane, poznato je da Voodoo Lab pravi skroz korektan, mada ne toliko zvučno kompleksan, ali za te pare dobar Vibe efekat.

Zabuna (moja) nastaje kada, jedan od najboljih (a po mom skromnom mišljenju i najbolji) Hendrix-ovski orijentisanih gitarista, Doyle Bramhall II, kome je fuzz-vibe svirka uža specijalnost i koga upravo taj trip izdvaja iz gomile drugih, sa svog starog pedalborada
Image
pređe na nešto noviji, tj. trenutno aktuelan pedalboard
Image
:?:

P.S. Svestan sam da je tema osuđena na propast, ali ajd' da probam da pokrenem priču o nečemu što mene, a nadam se još bar nekoga, "greje"...

dweezil

Re: Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Post by dweezil » 12 Apr 2009, 11:48

Meni se vishe dopada kako radi Fulltone, Voodoo Lab je ok ali je suvishe bright i crispy, nema bash onaj sochan zvuk, ali ok je. Fulltone je ipak uradio verziju najpriblizniju originalu sa trafoom unutra i originalnim fotocelijama dok je Voodo Lab nesto moderniji i prostiji.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Apr 2009, 12:53

Guvnor, stvarno me (ako nista drugo :lol: ) odusevljavas sa izborom gitarista, da tako kazem ovih "novijih" prvo tamo vidim Langa, itd. sad i Doyle Bramhall II..... :bow: :bow: :bow:
sto se tice ovog Vibe itd...ne znam ni sta je to,sad cu da poslusam, cim se skine Bonamassin koncert :mrgreen:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Apr 2009, 13:39

uff pa znam sta je ovo, di ne znam.....ja sam to zvao rotary speaker :) :) kolika je cena ovih pedala,i ima li ih kod nas? lepo zvuce obe, mozda fulltone maaalo...ne znam...mekse...mada meni se vise dopada ovaj efekat na nekof fuzz-drive-u,a tu obe pedale zvuce opako....na cleanu mi je nesto meksi fulltone :bravo:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Apr 2009, 16:59

moj super ortak ima Fulltonea i svirao sam ga. Odlican je.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Apr 2009, 17:02

mali offtopic, primetio sam da dosta poznatih gitarista svira ovu LIne6 delay pedalu...ja sam uvek imao neki utisak da je line6 vise neka emulacija prave stvari...ali da onaj o ima para uvek kupi pravu stvar,a ne emulaciju...da li je neko svirao ovu pedalu?

guv'nor

Post by guv'nor » 12 Apr 2009, 17:22

dweezil wrote:Meni se vishe dopada kako radi Fulltone, Voodoo Lab je ok ali je suvishe bright i crispy, nema bash onaj sochan zvuk, ali ok je
Pa to, Fullton ima baš onaj bulb koji pendreči po stomaku - koliko sam ja skapirao, to je jedna od bitnijih stvari koji čini UniVibe dobrim/boljim/najboljim...
Guitar_thrill wrote:Guvnor, stvarno me (ako nista drugo ) odusevljavas sa izborom gitarista, da tako kazem ovih "novijih" prvo tamo vidim Langa, itd. sad i Doyle Bramhall II.....
:D Ne, ne, ovo mora da se uzvrati! :bow:
Guitar_thrill wrote:uff pa znam sta je ovo, di ne znam.....ja sam to zvao rotary speaker
Pa da, to je rotary speaker simulacija koja ne radi kako treba.
Guitar_thrill wrote:kolika je cena ovih pedala
Kol'ko 'oćeš! :mrgreen:
Na Thomann-u je Fulltone 300evra, a Micro Vibe 180. Naravno, ima i mnogo skupljih spravica - pogledaj na ProGuitarShopu stavku Vibe. To je dovoljno za početak. :wink:
Nyarlathotep wrote:moj super ortak ima Fulltonea i svirao sam ga. Odlican je.
:bow:
Too, neko je i svirao ova čudesa. Respect! :D

Znači, kao što je i očekivano, Fulltone skoro uvek dobije bitku, ako faktor nije cena, već samo zvuk i graditeljska tačnost, a opet Doyle rešio da se igra, pa već par godina drži Micro Vibe na boardu - ne verujem da je njemu frka oko Fulltonove cene, kada već ima Chicago Iron, H&K Rotosphere... :nixweiss:
Guitar_thrill wrote: primetio sam da dosta poznatih gitarista svira ovu LIne6 delay pedalu...ja sam uvek imao neki utisak da je line6 vise neka emulacija prave stvari...ali da onaj o ima para uvek kupi pravu stvar,a ne emulaciju...da li je neko svirao ovu pedalu?
Nisam je svirao, ali svi koji jesu, a iole predstavljaju neki autoritet u gitarskom svetu, tvrde da zvuk nema veze sa bilo kakvim kopijama i emulatorima, već da je to prava stvar. Izlazi savršeno nesavršenstvo trake, lampi i sl...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 12 Apr 2009, 18:41

Verovatno bih odabrao Fulltone preko Voodoo Lab-a...ali mislim da ima manja verzija uni-vibe-a u Novom Sadu, u mitrosu.Ja licno koristim Dunlop rotovibe, ne verujem da cu ga menjati dok ne rikne...nadam se ne uskoro.Jedina tzv. mana Rotovibe-a je sto kad ga ukljucujes,kreces automatski od najvece brzine/rate-a,mada meni to nikad nije bio problem.Ubacivao sam ga i u (feedback) loop u E13 Truly Beautiful Disaster,da bih dobio instant brzinu modulacije (koju bih prethodno podesio na rotovibe rocker/expression pedali )...tako sam takodje resio i problem pravog bajpasa,iako je u ovom slucaju ok buffer na pedali-ne primecuje se degradacija zvuka u poduzem lancu...

Mislim da EHX Small Stone moze da se moduje uspesno,da bi radio kao vibe,vibrato,itd...ako imas nekoga da ti moduje stock pedalu. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 14 Apr 2009, 07:14

Ako se dobro sećam, naši deligrađani su ga naplaćivali sasvim pristojno (kao i sve ostalo), a više ga i ne viđam u ponudi?
Za pare koje su oni tražili je isplatljivije uzeti Micro Vibe.

Ne znam kako sam propustio da "overim" ovaj klip, a već je čitavih 5 dana okačen na netu. Ccccc... :mrgreen:

Šećerko! Samo što za tu lovu opušteno može da se ispazari neko pristojno, polovno pojačalo. :lol:

Btw, da li je neko možda probao kako radi V.Vibe seting na Marshall Regeneratoru. Pretpostavljam da je isto kao na bilo kom procesoru, ali možda neko ima iskustva iz prve ruke. :)

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 15 Apr 2009, 20:59

Ono nerazumem se nista u napomenutoj temi al mi se vise po izgledu svidja fulltone!nekako vise volim vintage izgled :D
Last edited by MaLuCkO on 15 Apr 2009, 21:08, edited 1 time in total.

guv'nor

Post by guv'nor » 15 Apr 2009, 21:06

MaLuCkO wrote:Ono nerazumem se nista u napomenutu temu al mi se vise po izgledu svidja fulltone!
:bow:
Hvala ti MaLuCko, brate moj, potpuno se slažem sa tobom!!! :D
:bravo:

MaLuCkO

Post by MaLuCkO » 15 Apr 2009, 21:08

:ziveli: :mrgreen:

dweezil

Post by dweezil » 15 Apr 2009, 22:44

heh znam na sta mislish ali kada ti se dopadne kako nesto zvuci, poslednje na sta obracas paznju je izgled, ono bar bi tako trebalo da bude, i meni se iskreno Fulltone vise dopada i na oko, ali opet sve zavisi od modela pedale i zvuka koji jurish. Meni iskreno Keeley i Analog man pedale izgledaju najruznije ali po svemu sudeci da su def medju najcenjenijim i najtrazenijim. Iskreno kada mi se dopada kako nesto radi, ako je josh i ruzno,to je dobitna kombinacija. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 15 Apr 2009, 22:51

Btw, Dweezil, da li si probao Micro Vibe ili sam ja to samo istripovao zato što se sećam da si pre nekog vremena jurio Sparkle Drive, pa mi je zbog toga u glavi nešto prespojilo? :)

dweezil

Post by dweezil » 15 Apr 2009, 23:03

nisam Micro Vibe, a Sparkle Drive sam napravio i ok mi je, mislim nije to neki sad poseban drive nego vise je zanimljiv zbog te blend funkcije, tj. to je ono gde on igra najlepse, umereni dirt sa kompresijom. da ne skrecem sa teme.

Post Reply