Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: Voodoo Lab Micro Vibe vs. Fulltone Mini Deja Vibe

Post by guv'nor » 15 Apr 2009, 23:10

dweezil wrote:zanimljiv zbog te blend funkcije
Da, to je vrhunska osobina koja ga izdvaja iz tubescreamer-gomilice.
Ništa, onda sam ja istripovao, verovatno zbog tog Sparkla, da si Voodoo Lab devotee. :mrgreen:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Apr 2009, 00:16

Ej...pa zesci je taj novi Fulltone :D ...jel' treba nekom Rotovibe? :mrgreen:

Ako imas nekog da ti dopremi pedalu iz inostranstva,prvenstveno mislim na U.S.,imas siri izbor za manje kesa...kako se zvase firma...BBE Soul Vibe!

Ili DLS Chorus Vibe,za malo vise kesa,ali jos uvek podosta manje od navedenih 300 eura...za dzabaka imas samo novi Danelectro Cool Vibe koji su besramno najavljivali kao super vibe pedalu,ali ono sto sam cuo od klipova je potpuno njesra...doduse treba ga cuti uzivo (kao i sve ostalo ::ranting:: ),ali nekako tipujem da je to ona varijanta - koliko para,itd...

:nixweiss:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Apr 2009, 02:33

Kill surf city wrote:Ako imas nekog da ti dopremi pedalu iz inostranstva,prvenstveno mislim na U.S.,imas siri izbor za manje kesa...
Eeeeeee... Pa da imam nekog da mi iz USA donosi, misliš da bih se i dalje družio sa vama?! :mrgreen:

Šalim se, naravno. :D :ziveli:

Nego, ima ga i u Europi.
http://www.thomann.de/de/bbe_soul_vibe_pedal.htm
:wink:
Ali to je onda - videh na YouTube-u kupovina... :nixweiss:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Apr 2009, 03:21

Ali to je onda - videh na YouTube-u kupovina... :nixweiss:
Ja sam samo citao o toj firmi/pedali,mozda ima i godinu dana,tek skoro sam video na yt...slazem se,naravno,da to ne mora nista da znaci,i da nije dovoljno da bi se neko odlucio na kupovinu.Verovatno imam okp,ali sam stvari uglavnom nabavljao iz inostranstva,bez da sam ikad probao pedalu,posle duuugooog (nekad i visegodisnjeg :hide: ) pretrazivanja po netu,ukljucujuci i sound semplove,user comments i sl.Uglavnom nista nije bilo jeftino,ali se jos nisam zajebao...sve sto sam nabavio spolja,ostaje u mom vlasnistvu :mrgreen:

Bitno je da znas koji zvuk trazis,a na srecu,postoji dosta firmi/likova koji danas prave pedale,i kojima je stalo do toga da musterija bude zadovoljna,tako da uglavnom mozes da se oslonis na kvalitet tj.quality control pojedinaca.Ne bih bas da idem u off nabrajajuci koje sam sve pedale tako nabavljao,ubacicu jednom fotku u 'oprema koju imate' odeljak :mrgreen:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Apr 2009, 03:43

Kill surf city wrote:,bez da sam ikad probao pedalu,posle duuugooog (nekad i visegodisnjeg ) pretrazivanja po netu,ukljucujuci i sound semplove,user comments i sl
Apsolutno se slažem sa tobom. Uz malo truda i mešavinu zdravog razuma i nekog iskustva je dosta lako uvideti koje postove, review-e i sl. odbaciti, a koje delimično prihvatiti.
[youtube]I2Ws9Dt6q5o&feature=related[/youtube]
Stoji da druga kuća radi klip za pedalu, drugačija oprema itd.
Ali, pored svega toga, jedini problem koji imam sa BBE Soul Vibe-om je njegova dubina, tj. nedostatak iste.
Poslušaj, a verovatno već jesi, koliko Fulton npr. ima dublji i jači ovaj drugi udarac u modulaciji.
Da pojasnim, kako ja to čujem u vajbu - 2 talasa, jedan za drugim, prvi je plići, a drugi dosta dublji (onaj koji zvekeće po stomaku :) ). Kod BBE-a mi oba zvuče dosta plitko i neubedljivo, pre mi deluje kao da su uključeni Phaser i Tremolo u isto vreme, nego da je Vibe u pitanju(bar u poređenju sa Fultonom), mada za cenu za koju se prodaje... :D
Opet, ne odbacujem mogućnost da je razlika u zvuku uzrokovana drugačijim načinom snimanja klipa, težinom ruke gitariste, opremom...
Kill surf city wrote:Bitno je da znas koji zvuk trazis
:ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Apr 2009, 13:31

:ziveli: nego sta!

Jeste plitak taj soul vibe u odnosu na fulltone,ali je i skoro duplo jeftiniji...cak i moj rotovibe,koji bi trebalo da je mnogo meksi od uni-vibe-a,ima vise dubine/dimenzije i bolje zvekece :D

Mislim da to ima veze sa mojim cackanjem trim potova,doduse...malo sam ih namincao po svom ukusu,a valjda nisam izgubio papir na kojem sam zapisao prethodni/fabricki polozaj potova,hehe.

Neko vreme sam se interesovao za onaj mini uni-vibe koji sam vec spomenuo,ali ga jos nisam probao.Mislim da sam citao da i nije bas samo smanjena verzija,nego da su cackali i menjali originalni dizajn... :nixweiss:
Uz malo truda i mešavinu zdravog razuma i nekog iskustva je dosta lako uvideti koje postove, review-e i sl. odbaciti, a koje delimično prihvatiti.
:bow:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Apr 2009, 16:02

Kill surf city wrote:Neko vreme sam se interesovao za onaj mini uni-vibe koji sam vec spomenuo,ali ga jos nisam probao.
Da, ali nisam tačno siguran na šta misliš? Jedino što mi pada na pamet je ovo:
http://www.musiciansfriend.com/product/ ... sku=151095
A stvarno nisam siguran šta je - da li je chorus, da li je vibe, ili je možda nešto treće... :nixweiss:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Apr 2009, 16:13

To je to!Ni ja ne razumem sta bi trebalo da znaci chorus u ovom slucaju...uglavnom na vibe pedalama chorus zvuci kao phaser/rotary,nikad mi nije bilo jasno zasto ga tako zovu...mislim,ja ne podnosim pravi chorus na svojoj gitari,ali tzv chorus mode na rotovibe-u koristim non stop.

Treba probati,mozda i hocu sledece nedelje...ne bi bilo lose da ponesem i rotovibe,pa da uporedim...ako budem imao vremena.

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 17 Apr 2009, 19:02

guv'nor wrote:
Kill surf city wrote:Neko vreme sam se interesovao za onaj mini uni-vibe koji sam vec spomenuo,ali ga jos nisam probao.
A stvarno nisam siguran šta je - da li je chorus, da li je vibe, ili je možda nešto treće... :nixweiss:
To je chorus, samo deli ime; Ja bih uzeo Voodoo Lab, Fulltone mozda ima malo vecu dubinu ali ta cena je jednostavno previse - Ako se ide toliko za Vibe, moze i Roger Mayer Voodoo Vibe ili moj favorit:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/FGyKPBTsW9A&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/FGyKPBTsW9A&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
ili
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PZxf7iEsgbk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PZxf7iEsgbk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
ili
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/S0s17exD6W4&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/S0s17exD6W4&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Apr 2009, 20:08

Mislim da je fulltone super dizajniran komad za te pare,tj kvalitetna replika klasicnog efekta,manji je od standardnog,ima relay ali true bypass,i sto je najbitnije volume pot i expression pedalu.Za oko 260$.Voodoo vibe je oko 500$,bez expression pedale....a shin-ei ne kupuje ni prodaja sopstvenih organa :roll: .Foxrox je oko 300$,ali opet bez expression pedale.Kontam da ne treba svima exp pedala,ali ja bih se licno smorio da ne mogu da malo ubrzam ili usporim vibe kada mi se hoce :mrgreen:

Znaci to je chorus? E,do mog... :grummel_2:

guv'nor

Post by guv'nor » 17 Apr 2009, 21:17

Z*Z*Z wrote:To je chorus, samo deli ime
I očekivao sam da je to opet neka njihova fora... Thnx for info!
Z*Z*Z wrote: Ja bih uzeo Voodoo Lab, Fulltone mozda ima malo vecu dubinu ali ta cena je jednostavno previse
Pa to, duplo skuplje, a opet manje-više slična stvar.
Kill surf city wrote:Foxrox je oko 300$,ali opet bez expression pedale
I ne mogu da verujem kakvi su šabani, prodaju Vibe bez struje, koja može kod njih da se kupi, ali za 8 dolara...

Pazi, bilo bi extra kada bih na tavanu naleteo na stari ShinEi UniVibe, ali... :mrgreen:
Ako posmatramo vintage-original-spec vajbove, Fulton stvarno jeste najjeftiniji, ali opet je skup ko đavo.

Sa druge strane, ako posmatramo slobodne-varijacije na temu, da li neko ima iskustva ili neko mišljenje o EHX Wiggler-u?

Jedine ozbiljne zamerke su mu količina šuma koji unosi u signal... :nixweiss:
Opet, moguće je da bih uspeo da ga nabavim po skoro 50 evra nižoj ceni nego što je na Thomannu.
Kill surf city wrote:a shin-ei ne kupuje ni prodaja sopstvenih organa
Zavisi šta imaš da ponudiš, probaj sa ovim likom, možda se nešto dogovorite :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 17 Apr 2009, 21:31

+1 za Wiggler - al nema taj sound karakteristican za univibe/crunchy/broken rotary - jedan od mojih favorite guitarista Craig Ward (ex-dEUS) ga dosta koristi...

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Apr 2009, 22:40

guv'nor wrote:
Upravo sam preslusao sound semplove sa tog linka...nema to veze bas sa chorus-om,bar ne sa REGULARNIM chorus-om (small clone,ce 1/2/itd,polychorus,ibanez,itd) ...i to kazem samo na osnovu bas tih semplova...

Efekat mi pre zvuci kao vibe,ima taj phasey zvuk,nikako kao chorus... :?:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 18 Apr 2009, 00:50

Kill surf city wrote:
guv'nor wrote:
Upravo sam preslusao sound semplove sa tog linka...nema to veze bas sa chorus-om,bar ne sa REGULARNIM chorus-om (small clone,ce 1/2/itd,polychorus,ibanez,itd) ...i to kazem samo na osnovu bas tih semplova...

Efekat mi pre zvuci kao vibe,ima taj phasey zvuk,nikako kao chorus... :?:
To i mene zbunjuje - jer ima intensity knob koji stvara pseudo-panoramu (mono) ili radi u stereo modu kao tremolo i zvuci veoma phasey/vibrato - ali postoji i uni-vibe model koji je blizi vintage uni-vibeu
Image

guv'nor

Post by guv'nor » 18 Apr 2009, 00:55

Z*Z*Z wrote:al nema taj sound karakteristican za univibe/crunchy/broken rotary
Jeste, nije to to, ali, znaš kako se kaže - Ako uspeš sebe da ubediš u nešto, ubedićeš i druge. :D
Na 2:55 ProGuitarShop klipa svira taj LooZ mod, koji sasvim ok zvuči za neku Vibe imitaciju, a pored toga, ovi ostali modovi sasvim dobro i uverljivo zvuče.
Kill surf city wrote:Efekat mi pre zvuci kao vibe,ima taj phasey zvuk,nikako kao chorus...
Da nisi pomenuo ovo, nikada ne bih video da ima i semplova na sajtu! :mrgreen:
Ja stvarno nemam pojma na šta mi ovo liči... U pravu si, ima neki phase trip, ali... :?

Post Reply