Sta bi vi uradili na mom mestu???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Sta bi vi uradili na mom mestu???

Post by nemanjavelimirovic » 20 Apr 2009, 15:52

Evo ovako: Imam 3 gitare

1. Peavey Telecaster sa Custom vratom HSS...radi mi posao za Punkerskije tripove i jako je svirljiv i ima usput JUMBO pragove, koje ja volim...

2. Fender Telecaster MIM - Dobro drvo, elektronika dobra, neck magnet malko mutan kao i kod svih telaca, dobara instrument, vrat ima one vintage pragove, ja bih voleo da su jumbo, ali ok...

3. ARIA PRO II 335 model iz 80tih. - Super izrada, elektronika dobra itd...

E sad: mislim da mi je mnogo da imam 3 gitare... Aria mi ne odgovara za stil svirke jer ja koristim dosta distorzije (DS2, a uskoro i Pro Co Rat)... Peavey Tele je dobar i svidja mi se HSS konfiguracija, nekako mi je najkorisnija...Fender telecaster MIM je dobar, ali naravno nije MIA kvalitet izrade...
DA LI DA: Prodam dve gitare i kupim jednu MIA...Tipa ostavio bih taj Peavey Tele, jer za njega i ne mogu dobiti mnogo novca, iako je preterano dobra gitara po meni...
- Probao sam brdo gitara u Mitrosu (posto su oni glavni valjda za fender) i recimo ASH telecaster koji koshta 113.000 mi se ne svidja zvuk, tanak je do jaja. Probao sam i nekoliko stratova i ni jedan me nije fascinirao... Nashao sam varijantu za Epiphone Firebird za oko 400Evra nov iz inostranstva, ali neznam da li da se usudim...
- Primetio sam da mi jedna gitara uvek stoji dugo tj ne sviram je, jer ja u svakom od mojih bendova (trenutno 4) sam probao da sviram drugu gitaru, da bih bio razlicitiji sound, ali nekako se uvek nejbolje osecam kada sviram taj Peavey, koji je za divno cudo najjeftinija gitara, ali mi nudi najvishe nekako...(taj vrat koji je nakalemljen na nju je neverovatno dobar za sviranje, a i HSS kombinacija mi je super)...jedini problem kod njega je kobilica - mislim da mi zbog nje cesto pucaju zhice, a i opet ja trzam iz lakta kad sviram pa ono...(kad smo vec kod kobilice, zna li neko nacin da je sredim a da ne kupujem novu - radi se u stvari o sedlima...)
- Volim sound single magneta i uvek sam se kleo da je njihov sound meni lepshi (telecaster), ali sam probao Fender TC90 sa P90 magnetima i odushevio se, ali gitara je thinline, tj. suplja, pa ne bih da ponavljam istu grashku (a vezujem se za gitare, pa me svaka promena boli danima) i onda mi je prodavac rekao (a poznajemo se) da bi mozda meni ipak leglo neshto sa Humbackerima.... I shta sad da radim... Jeste da mi HSS najvishe prija tj HS...nikada ne koristim medju pozicije, ni kad sam imao Strata...Samo onu skroz levo i onu skroz desno... :mrgreen:

Dakle haos je u mojoj glavi - Volim 335 gitare, ali ne sviram iskljucivo clean, Volim telecaster/stratocaster/sve fenderovo, ali mi mnoge gitare tanko zvuce, moguce jer su mi oba pojacala matora (starijeg tonalnog karaktera) ili neznam ni sam... u svakom slucaju cu poludeti, a vi mi pomazite dok nisam poludeo i preshao na bubnjeve posle 12 godina gitare :lol: (uz sve ovo me muci i jbn true bypass na pedalama i sto qraca...kao i sve valjda )

Da i najbitnije - kad imash tri gitare treba ti dosta para za zhice, dosta prostora da ih izlozish i ono sto sam rekao nemam vremena da sviram sve tri i zao mi ih je...da stoje tako kao ukras...tj. jedna je uvek zapostavljena obrni okreni... a i nisam neki bogatash da skupljam gitare...:)

mislim_stvarno

Re: Sta bi vi uradili na mom mestu???

Post by mislim_stvarno » 20 Apr 2009, 18:47

Da sam ja na tvom mestu, ja bih zadrzao sve gitare :mrgreen: . Nemam ja nikakvo iskustvo da sad pricam o tome, ja sam samo neko ko je malo zaludjen za gitarama.
Mislim, meni je dosta tesko da zamislim da me sad neka treca gitara odusevi do te mere da prodam obe moje sadasnje, pogotovo Jacksona. Ibaneza bih i menjao za prestige ili neki slican, kvalitetniji RG, ali jacksona :grummel_2: ... Mada, ako neko hoce da se menja Jackson/ibanez za LesPaul Custom, ja sam otvoren za saradnju... :mrgreen:
Ok, skuplja prasinu, i nemas toliku kintu da sakupljas 10+ komada, al jbg, kad covek nesto voli... :mrgreen:
Retko ko ima tu mogucnost da drzi toliko gitara u kuci, pogotovo kod nas. Ovde moras biti ili zeshce zaludjen ili burzhuj da bi drzao vise od 2-3 gitare u kuci...

U krajnjem slucaju, mozda bi ti najbolje resenje, u slucaju da ti nije hitno, bilo da ustekas neke pare, kupis tu novu gitaru za koju mislis da bi ti najbolje legla, i tada se tek odlucis koliko i koje od njih ces zadrzati...

bokicasa

Post by bokicasa » 20 Apr 2009, 19:43

prodao bi 2 koje mi manje trebaju i ako treba ustedeo jos malo i kupio gitaru kakvu sam hteo!pozz

frkadela
MF veteran

Post by frkadela » 20 Apr 2009, 20:15

Ja bih uzeo pivo, pustio Gang Of Four i malo razmislio. :ziveli:

Vidio sam u oglasima da prodaješ Ariu. Ona gitara je sjajna, ali nije za muziku koju sviraš, misliš da možeš bolje da pazariš i to je sasvim legitimno. Međutim, ja bih za nju tražio isključivo pare. Razmisli, imaš Fender MIM Telca. Jasno je da nisi oduševljen njime i da želiš da ga prodaš, ali si se emotivno vezao za njega, a kako da se ne vežeš kad je u pitanju Fender Telecaster :)). Zamisli da ti se sjutra javi neko i predloži ti zamjenu: Aria za MIJ Telca. Ti ćeš pristati i jedno vrijeme ćeš biti jako zadovoljan. Ali, opet imaš problem: i dalje imaš tri gitare, i dalje je tu MIM koji ćeš jako rijetko koristiti, s tim što sad imaš još jednu gitaru koja nije Fender Amer. Opet si na nuli. :)

Tog Pivija ostavi, očigledno je da ti leži u svakom smislu. Ariu već prodaješ. Moj ti je savjet da prodaš i tog Fendera.

Ako ti ne odgovara zvuk gitara sa singlovima, kupi onda Strat sa HSS konfiguracijom. Ta konfiguracije je svakako upotrebljivija za muziku koju ti sviraš. Ili kupi Telca sa HH konfiguracijom, ali ne thinline, nego Special. Probao sam prije možda dvije godine, sasvim slučajno, Fender Stratocaster iz American Special serije (znači, HSS konfiguracija) i mogu ti reći da su za mene oni najbolja kupovina. Možda su malo skuplji nego Standard serija (stvarno ne pratim cijene tako skupih gitara :D), ali su najupotrebljiviji zbog rasporeda magneta (naravno, ovo pričam imajući u vidu šta ti sviraš, taj neki pank ili kako vi već zovete onu muziku :grummel_2: :D). Imaj i to u vidu. U toj seriji imaš i Jaguare, pa razmišljaj i o njima, pošto vidim da te interesuju.

Dođi u Beograd ili Novi Sad i isprobaj. Svakako ti se ne žuri sa kupovinom, dok prodaš te tvoje gitare znaćeš šta ćeš da pazariš. Moje mišljenje je da ti više od dvije gitare apsolutno ne trebaju (eventualno da imaš jednog Strata, jednog Telca, jednu hollow body, jednog Les Paul-a, jednog Džeksona, jednu za proljeće-jesen, drugu za ljeto i zimu... u ovom slučaju ne možeš proći bez 15-tak gitara... ;)); još imaš akustaru i bas... Trenutno imaš instrumenata da opskrbiš jedan ipo bend. :D

Opet, ja nisam toliko kompetentan da govorim na ovu temu jer je moje iskustvo jako, jako malo, ali eto... Čisto da te još više zbunim. :ziveli:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Apr 2009, 20:31

Ili kupi bilokoju gitaru i u nju stavi duncan p-rails :D

muki17
Urednik

Post by muki17 » 20 Apr 2009, 20:54

Ne znam sta da ti kazem,a da bude pametno,ali cu ti reci,da ja ona 2 telca nikad ne bih prodao,ako nista,onda zato sto su najlepsi koje sam ikada video... :D

VoxPopuli

Post by VoxPopuli » 20 Apr 2009, 21:51

Evo ovako: Imam 3 gitare

DA LI DA: Prodam dve gitare i kupim jednu
.................... ako nisi kolekcionar uradi to, jer trazis zvuk, a ne skupljas gitare
Tipa ostavio bih taj Peavey Tele.
................nju zadrzi, jer ja znam da bi lako mogao zamijeniti svoju gitaru koja mi bas i nije po mjeri, a isto znam da mi jeste po mjeri da bi je zadrzao gotovo po svaku cijenu
Nashao sam varijantu za Epiphone Firebird za oko 400Evra nov iz inostranstva, ali neznam da li da se usudim
..................ako ne mos probat bas tu gitaru ne uzimaj
-Volim sound single magneta i uvek sam se kleo da je njihov sound meni lepshi (telecaster), ali sam probao Fender TC90 sa P90 magnetima i odushevio se, ali gitara je thinline, tj. suplja, pa ne bih da ponavljam istu grashku (a vezujem se za gitare, pa me svaka promena boli danima) i onda mi je prodavac rekao (a poznajemo se) da bi mozda meni ipak leglo neshto sa Humbackerima.... I shta sad da radim... Jeste da mi HSS najvishe prija tj HS...nikada ne koristim medju pozicije, ni kad sam imao Strata...Samo onu skroz levo i onu skroz desno... :mrgreen:
A ako gledas tako na magnete ja bi sve tri gitare prodao i kupio super gitaru HSS kombinacije gdje mozes da dobijes zvuk kakav pozelis.
Ja bi volio takvu kombinaciju jer imam dva SD ham magneta koji su odlicni (pogotovo na klinu), ali mi treba single sa kojim mozes da dobijes toliko toga drugacijeg. To znam jer drugar u bendu svira Fendera meksikanca tako da da imam priliku da stalno uporedjujem zvuk.
Sretno

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 20 Apr 2009, 22:18

Ja mislim da samo treba da da odabereš koji od 2 Teleta ćeš da otuđiš. 335 je korisna gitara, ne možeš sa njom sve da sviraš, to stoji, ali je jako lepo imati takvu gitaru. Ja sam oduvek bio pacijent za hollow i semi hollow gitare, i uglavnom sam takve i posedovao, i sada imam jednog 335 klona. Ipak, ne pričam samo iz te perspektive. Ja ću definitivno da dodam u arsenal Tele, i tu se priča za mene završava, ali nikad se ne bih odrekao 335. Makar da ti samo povremeno treba za snimanje - vredi je imati pri ruci. Ako te ikako vozi bilo koji aspekt tona te gitare, mislim da ni sa jednom drugom gitarom nećeš baš to da imaš. Ako opet misliš da je to što voliš kod te gitare ne baš toliko bitno - onda vredi da razmišljaš da je prodaješ. Samo imam utisak da za nju možeš da dobiješ neke bezveze pare, i da je šteta.

A što ne nadogradiš neki od Telaca koji već imaš? Promeniš magnete i tako to? Naravno, odabereš koji od 2 Telca zadržavaš... Da bi imao neki zaista, zaista bolji instrument treba da prodaš sve 3 gitare, a to može da se pretvori u bolno dugačku akciju. I podrazumeva da onda u jednom trenutku nemaš ni jedan instrument, dok ne uzmeš neki o kome si maštao. Peavey bi išao za male pare, MIM Tele za 350 eura, Aria... pa možda bi i izvukao pare koje tražiš ako budeš jako uporan u odluci da ne spuštaš cenu, ali verujem da bi za bilo koju trgovinu koja treba da se obavi u dogledno vreme morao rapidno da spustiš cenu. I onda sve to što sada imaš ipak ode u bescenje, a za sada ipak imaš s čime da radiš. E zbog svega nabrojanog ja smatram da je bolje da smisliš koji Telec odlazi, pa da te pare potrošiš na neke bolje magnete za Telac koji zadržavaš.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Apr 2009, 00:27

HM, pa nemam pojma...volim ja 335 fazon gitare.. A volim i telecastere...Nisam rekao da sam neshto pretereano nezadovoljan MIM-om, bridge mi je ok skroz, radi posao, neck mi je onako (mada sam primetio da na vecini telaca taj stadardni metalni magnet zna da bude mutan malko)...Aria ima lep sound sasvim, mozda malo manje prodoran nego kod original 335, ali HEJ razlika u ceni je jako velika...:-) Peavey mi se svidja kako zvuci sa tim njegovim magnetima, neznam zashto, nekako su ga lepo upakovali.. Ma 100 chuda... Neznam videcu, u svakom slucaju, mozda mi je najbolje da jos malo natenane razmilim i da se jos malo dokucavam sa vama ovde, jer zaista mi znace saveti ljudi koji se razumeju u instrumente, jer iako imam dosta iskustva sa gitarama, opet volim da cujem savet, ne smatram se prepametnim...tako da... :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 21 Apr 2009, 00:32

Moze jedan savet od nekog ko se ne razume u gitare? :)

Dve prosecne gitare - ok. Tri mi je malo mnogo.
Dobrih gitara nikad dosta, ali jedna bi za pocetak bila sasvim dovoljna? :wink:

Doduse, Kristijan je u pravu, nezgodno je vreme za prodaju, neces dugo prodati gitare, osim ako ih ne ponudis po suludim cenama... :(

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Apr 2009, 00:36

Pa ja sam mozda mislio da dve pretvorim u jednu i da mi ostane dve...jedna dobra i jedna solidna...neke zamene i sl... No jos cu videti...videh i jedan rickenbaker u oglasima, pa sam se malko zainteresovao, hm...Jel neko ima iskustva sa tim gitrama?

nenadnenad

Post by nenadnenad » 21 Apr 2009, 00:45

posto uopste prodajes ariju?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 21 Apr 2009, 00:52

Ja bih prodao Meksikanca i kupio Amerikanca i sve ostalo zadržao. :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Apr 2009, 01:41

nenadnenad wrote:posto uopste prodajes ariju?
Pa nemam pojma super je to gitara, jedino shto kazem malko me nervira jer ne moze na njoj neki dist, nego samo overdrive, u suprotnom pishti, jbg...

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 21 Apr 2009, 01:42

sirac-šunka wrote:Ja bih prodao Meksikanca i kupio Amerikanca i sve ostalo zadržao. :)
Hehehe...pa i ja bih...No to je jos oko 500E doplate...shto samo mogu da sanjam... :mrgreen:

Post Reply