Velika kupovina vol.3

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sub_zer0
MF veteran

Re: Velika kupovina vol.3

Post by sub_zer0 » 29 Apr 2009, 18:54

To sto je neko poznat ili ne nije uopste merilo kvaliteta.
Slazem se.
Pogotovo u ovom slucaju.
Sta u ovom slucaju? Uporedjujes Rush i Smak? Ma daaaaaaaaj. :)

Nemam nista protiv Smaka a ni protiv Tocka. Ali ljudi, stvarno preterujete. Zasto za Tocka nisu culi? Da li se krio u pecini? Ili je hteo da svira samo u Jugi? Ne znam, ne poznajem coveka. Ali mislim da je logicno da ako imas veliki bend sviras i u inostranstvu. Ako jeste svirao negde preko, zasto niko nije rekao da je revolucionaran i sl.? Nagadjam da su bili prosek i nezanimljivi i da zbog toga nisu mogli da se probiju. Ako je neko stvarno toliko dobar, probice se, pa makar samo u gitarskoj zajednici.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Apr 2009, 19:00

Skoro sam gledao film Prestige, u kome se pojavljuje lik Tesle, i nesto nakon toga sam posetio imdb na kome sam na stranici posvecenoj filmu nasao ovo:
http://www.imdb.com/title/tt0482571/boa ... /125368234
Last edited by cccira on 29 Apr 2009, 19:08, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Apr 2009, 19:05

istiqrac wrote:Zato pre pedale mora da kupi neku glavu lampasku, posto sve krece iz glave... :ziveli: :ziveli: :ziveli:
Mudre reci, mudre reci. :ziveli:
E, nemojte sad da mi spamujete temu, vidite da se ovde ozbiljno prica o
mekanoj, kremastoj, mid-low distorziji (u stvari, mozda mi treba samo mastan overdrive), a opet jasnpj, da izlazi u mixu, a da nema iritirajuce visoke...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 29 Apr 2009, 19:06

'teo si 75 strana, sad cuti i uzivaj :P

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Apr 2009, 19:37

sub_zer0 wrote:
To sto je neko poznat ili ne nije uopste merilo kvaliteta.
Slazem se.
Pogotovo u ovom slucaju.
Sta u ovom slucaju? Uporedjujes Rush i Smak? Ma daaaaaaaaj. :)

Nemam nista protiv Smaka a ni protiv Tocka. Ali ljudi, stvarno preterujete. Zasto za Tocka nisu culi? Da li se krio u pecini? Ili je hteo da svira samo u Jugi? Ne znam, ne poznajem coveka. Ali mislim da je logicno da ako imas veliki bend sviras i u inostranstvu. Ako jeste svirao negde preko, zasto niko nije rekao da je revolucionaran i sl.? Nagadjam da su bili prosek i nezanimljivi i da zbog toga nisu mogli da se probiju. Ako je neko stvarno toliko dobar, probice se, pa makar samo u gitarskoj zajednici.
pazi ti sad na to gledas sa skroz bezvezne tacke gledista... to sto tocak nije bio superstar neznaci da je los i prosecan or something... amerika je zemlja koja stvara superstare, a srbija ne... i tako ce uvek biti... poredimo recimo leb i sol i hmm.. nickelback... ili oces da kazes da je nickelback revolucionaran... uostalom me zabole... generalno bend koji se zove SMAK sa ljudima koji jedva govore engleski, a nisu grupa manekencica tesko da bi prosao igde kao i niklbek, al ako cemo da pricamo o svirci onda cemo da pricamo o svirci a ne kolko je ko prodao plocha... mislim david bowiea slusa vise ljudi od johna mclaughlina, sta jel se john nije dovoljno probio? mislim on je meni totalno prosecan gitarista, pravi seljak koncert u domu sindikata, koji shljam je...
meni je mnogo kvalitetnija i zanimljivija svirka smaka, svega ima od suludih neparnih ritmova do totalno misterioznih riffove... ono kao sta je ovo? kako svira ovo? ja taj osecaj nemam dok slusam rush... meni licno su onako, ok, al nista specijalno, vidjeo sam brdo takije bendova... al to je sve ULTRA SUBJEKTIVNO i besmisleno poredjenje... dva razlicita benda... al ako cemo objektivno onda NIKAKO nemozemo reci da je svirka rusha mnogo bolja od smaka, NIKAKO! voleli vi taj bend il ne...

a i dalje cenim da tocak mnogo bolje poznaje gitaru nego lifeson... neznam, za mene je tocak recimo u rangu hendrixa... moze svako da kaze sta oce, al tako ga ja dozivljavam... kao tipa koji je ziveo u sumadiji, koji prosto celog zivota svira gitaru po ko zna koliko sati dnevno(sto je apsolutno nebitno), covek koji nije imao bog zna kakav izvor informacija o gitari, koji cak nije mogao ni da slusa sta je hteo, nego sta je uspeo da nadje(ko da si mogao da odes na net tad i skines nesto od Rusha recimo :D ), cova koji je uradio nesto totalno drugo od onoga sto se tada sviralo... i to mi je presudno... jednostavno to sto tocak svira, niko drugi ne svira...

progg

Post by progg » 29 Apr 2009, 20:01

Oliver Nektarijevic (KKN) je prilikom svog boravka u Americi pustio nekoliko pesama EKV-a nekom muzickom producentu (ubijte me ako se secam imena)... Lik je lagano - opusteno izjavio: "Nista posebno...obican rnr...ima ga na svakom cosku" :hide: ... A da li treba pricati o uticaju Milana u Srbiji i svemu onome sto je EKV ostavila iza sebe... A daleko od toga da su jedina grupa sa ovih prostora koju cemo jedino mi voleti/mrzeti...whatever...
Nsam neki fun Smak-a, ali Tocku skidam kapu... lik ubija na mesto...

Bluesko

Post by Bluesko » 29 Apr 2009, 20:08

^
|
|
Pa covek ne zna srpski,nije to "samo rokenrol".... :) Mislim,Ekatarinin glavni kvalitet je bila ta autorska strana...ja mislim....a da bi to razumeo,morao je da zivi ovde jedno 20 godina :) a i ko zna koji je to lik,neka shaban sto radi za Timbaland :mrgreen:
a za pedalju najbolje uzet`..........e tu.........

nenadnenad

Post by nenadnenad » 29 Apr 2009, 22:38

evo, sinisake ja mislim zivi mnogo vise od 20 godina u Srbiji pa ce ti i on reci "Meh" za EKV.
Najgore je u zharu uvredjenih o presvetih muzickih ukusa i strucnih misljenja uvlaciti skromne i realne muzicare u prljava prepucavanja :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Apr 2009, 22:42

nenadnenad wrote:evo, sinisake ja mislim zivi mnogo vise od 20 godina u Srbiji pa ce ti i on reci "Meh" za EKV.
Najgore je u zharu uvredjenih o presvetih muzickih ukusa i strucnih misljenja uvlaciti skromne i realne muzicare u prljava prepucavanja :mrgreen:
Jbt, kako se ponekad (sve cesce) osecam matoro, al' nije ni cudo... U Srbiji se stari mlogo brzo... :deda: :)

Nego, da se vratimo na temu:
Necu vise nista o EKV-u, prosli put sam navukao gnev mnogih clanova na se. Odsad cutim. O njima. :mrgreen:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 29 Apr 2009, 22:48

aj da vratimo temu na pravi put... neznam da li sam pominjao ovu pedalu...

Image

hawk booster se zove.. napravili je likovi iz flynn ampsa... skhkoti ludi :D

super pjedala na foru dimarziovog hawk boostera...

samo je cena paprena!

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 29 Apr 2009, 22:54

pazi ti sad na to gledas sa skroz bezvezne tacke gledista.
Izgleda da ne kapiras kako ja to gledam :)
generalno bend koji se zove SMAK sa ljudima koji jedva govore engleski, a nisu grupa manekencica tesko da bi prosao igde kao i niklbek
U Ramstajnu je bila gomila manekena i likova koji pricaju engleski pa su se probili zbog toga?
mislim david bowiea slusa vise ljudi od johna mclaughlina, sta jel se john nije dovoljno probio?
Opet, ne pricam o tome. Procitaj jos jednom moj prethodni post.

TEBI je zanimljivija svirka i to je to. Subjektivno. Da li postoji iole pristojan metal ili prog rock bend koji Rush ne navodi kao uzore? Rush (u kompletu, ne samo Alex) je definisao neke stvari u muzici. To je tako. Na koga je Smak uticao? Tocak? Koliko ljudi, ukljucujuci tebe, Ciru i jos par kolega sa foruma? Verovatno moze da se izbroji na prste.
covek koji nije imao bog zna kakav izvor informacija o gitari, koji cak nije mogao ni da slusa sta je hteo
Otkud znas sta je on mogao da slusa? Znas ga licno? Ako je tako kul, jos jedan od razloga da ga toliko branis. :) Veci deo domaceg rokenrola je cista kradja. Tako je bilo pre 30 godina i tako je sada. Bregovic na primer, je toliki debil da se time ponosi. To je imalo prodju u Jugi zato sto ljudi nisu bili toliko informisani kao sada. Ko je onda slusao Sabate, Parpl, Cepelin? Ljudi koji su imali rodjake u inostranstvu i koji su im kupovali ploce. Nije ni cudo da su tolikoj masi mogli da serviraju "svoj" rokenrol. Ne kazem ovde da je Smak plagirao nekog(iskreno, davno sam slusao, pa ne bih da lupam), ali da su imali sta da kazu ostali bi upamceni. Na zapadu(Evropa,Amerika) su bili samo jedan prosecan bend. A takvih ima koliko hoces. Ovde su bili dobri i mogli su da iskoce u prvi plan, tamo ne.
Pa covek ne zna srpski,nije to "samo rokenrol"
Samo pokazuje koliko je taj bend bio ogranicen. Ima/imao je svoju ulogu na lokalnom planu i to je to. Mozda je bilo bolje da je Milan objavio zbirku pesama i sl., ali to je samo moje misljenje, verovatno bi me neko od vas upucao zbog ovih reci. :lol:

btw, Tesla je sasvim druga prica.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Apr 2009, 22:59

Ja sam cuo da je Blues u parku maznut od King Crimsona... E, sade, ja to bas i nisam slusao, samo sam prvi album preslusao, ovi progeri sa foruma ce bolje znati, al' jope - Tocak je odlican gitarista, jedinstven, jedan od onih koje prepoznajete po tonu i frazi. To je odlika pravog gitarosa.
Duane wrote:aj da vratimo temu na pravi put... neznam da li sam pominjao ovu pedalu...

Image

hawk booster se zove.. napravili je likovi iz flynn ampsa... skhkoti ludi :D

super pjedala na foru dimarziovog hawk boostera...

samo je cena paprena!
Da, ali bez ovog pojacala koje sad premijerno pominjem:

nece ni taj HAWK dati prave rezultate.

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 29 Apr 2009, 23:03

A da ti prvo kupis postenog lampasa pa da dalje vidimo sta cemo i kako cemo? :lol:

dweezil

Post by dweezil » 29 Apr 2009, 23:10

ja volem od Tocka "Ulazak u Harlem" :D mada mislim da on nikad nije bio u Harlemu al ajd, a ako je bio u Haremu onda je to nesto dok su josh ovde bili Turci, a ako su bili Turci pa to onda i nema neke veze sa rock and rollom. :)

sinisake
The original one

Post by sinisake » 29 Apr 2009, 23:12

sub_zer0 wrote:A da ti prvo kupis postenog lampasa pa da dalje vidimo sta cemo i kako cemo? :lol:

Hoces da kazes da ovo pojacalo ne valja? Za te pare, naravno? :)

Post Reply