Koje pojačalo da kupim (do 15000 din)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Makijavelli

Koje pojačalo da kupim (do 15000 din)?

Post by Makijavelli » 05 May 2009, 18:11

Ok, secate se mene, bio sam pre ovde, smarao sa pitanjima itd., al nema veze... Posto na onoj temi su me svi smarali kad cu gitaru da kupim, evo, ovog vikenda!!! :D :D :D ... dakle, odluchio sam to ce biti Jackson DK2 Dinkey HSS itd... a sad, samo ocu josh da vas zamolim za par saveta o ozvuchenju, shta i kako... budzet ce mi biti nekih 15 000, a svrha bi bila pa, pretezhno da svirkam u stanu a ako za te pare mozhe da se nadje neshto shto mozhe i da izvuche neshto bolje onda recite... A shto se tiche zvuka, najvishe bih voleo da bude neshto ovog tipa, dole je link...

http://www.youtube.com/watch?v=uztHVcJc-hY

Vec sam pominjao, lik kazhe da je to ''Marshall AVT50x. But the sound comes from Line6 Toneport.'' tako da, shta i kako, ae... saveti, linkovi, malo je vremena... Hvala unapred... :D

mislim_stvarno

Re: Pojachalo!....

Post by mislim_stvarno » 05 May 2009, 18:37

Jbt ti jos nisi kupio gitaru!!!

enivej, ovaj put se necu previse truditi da ti odgovaram na glupa pitanja, evo ti 2 predloga, ono sto bih ja kupio sebi, i to dosta ponavljam...

1. http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=558
2.ovo pojacalo sa http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=203 ili bez http://www.musiccentar.com/www/singleitem.php?id=1271 reverba plus ova pedalica
Image

Ima jos raznih pojacala koja su odlican (peavey, vox), i onih drugih koje ja na bih dirao (line 6), ali ovo ti je moj predlog. Ima jos mnogo toga na forumu...

shule

Re: Koje pojačalo da kupim (do 15000 din)?

Post by shule » 05 May 2009, 21:53

Evo, i ja bih ti preporucio Laney-a. Nije da ga hvalim jer ga posedujem, vec je stvarno odlicno pojacalo. :ziveli:

friedman

Post by friedman » 05 May 2009, 22:01

Takodje, nisam siguran koja mu je sad cijena, ali kad sam ja svog Laney-a (LG35R) kupovao bio je oko 150e. Ima sasvim zadovoljavajući clean, koji će pretpostavljam biti dobra osnova za taj Behringer preamp.

Moram i ja sebi da nabavim jedan tak'i!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 06 May 2009, 00:11

preporucujem da uzmes di box ili da dodas svih 15.000 din na gitaru ako imas balansiran ulaz na muzickoj kartici u kompu....
meni licno bi bilo glupo u stanu svirati preko pojke a i u kuci ako ne mogu da odvrnem malo :mrgreen:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 06 May 2009, 00:16

Ne treba mu bolja gitara od ove koju uzima.
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=511668
japanac,alder, seymourduncan... milina...
a ova pojacala su sasvim pristojna za kucnu svirku.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 06 May 2009, 00:35

Ima na oglasima mnoshtvo interesantnih stvari a shto se tice pojacala, ne treba biti skeptican, nego probati. Ja sam video na Oglasima jedno melodija pojacalo isto kao neko na kojem sam ranije svirao probe cak i svirke i imalo je takav ton da niko nije verovao shta pishe na pojacalu kada se priblizi...jedan od boljih tranzistora koje sam probao, a matoro kao biblija, cak nema na sebi ni dist....Na njemu sam svirao Squier Telecaster i Boss SD1 i imao zvuk ubistvo dobar. Ako ti treba bash metalski zvuk iskljucivo, ona pomenuta pedala ti reshava problem jer simulira pojacala. Onda uporedo sa tim nadjesh neshto shto jace i da radi sve ispravno na oglasima, nevezano za marku (naravno pre kupovine pitash ovde da razmotrimo zajedno) i reshio si svoj problem na neko vreme (i za kuci i za probe/svirke) dok si ne kupish jednog dana neki JCM900 ili jos bolje Mesa Boogie... :ziveli:

Makijavelli

Post by Makijavelli » 06 May 2009, 10:49

Pa ok, vidim da se vecina vas vishe slazhe oko tog Laney-a nego oko Roland-a... Tako da, ja rekoh... slusham uglavnom vecinu poshto nemam nimalo iskustva vezano za elektrichne gitare i ostalo, uzecu tog Laney-a za pochetak, evo sad vec za vikend najverovatnije pa cu javiti kako je sve ispalo...

Makijavelli

Post by Makijavelli » 06 May 2009, 10:50

nemanjavelimirovic wrote:Ima na oglasima mnoshtvo interesantnih stvari a shto se tice pojacala, ne treba biti skeptican, nego probati. Ja sam video na Oglasima jedno melodija pojacalo isto kao neko na kojem sam ranije svirao probe cak i svirke i imalo je takav ton da niko nije verovao shta pishe na pojacalu kada se priblizi...jedan od boljih tranzistora koje sam probao, a matoro kao biblija, cak nema na sebi ni dist....Na njemu sam svirao Squier Telecaster i Boss SD1 i imao zvuk ubistvo dobar. Ako ti treba bash metalski zvuk iskljucivo, ona pomenuta pedala ti reshava problem jer simulira pojacala. Onda uporedo sa tim nadjesh neshto shto jace i da radi sve ispravno na oglasima, nevezano za marku (naravno pre kupovine pitash ovde da razmotrimo zajedno) i reshio si svoj problem na neko vreme (i za kuci i za probe/svirke) dok si ne kupish jednog dana neki JCM900 ili jos bolje Mesa Boogie... :ziveli:
i da... :ziveli: :D

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 May 2009, 11:02

Samo da dodam nešto about Melodija Mengeš.
Slažem se da su super pojačala, a ni gitare im nisu loše. Ali isto treba imati u vidu da je sada ova firma opasna podcenjena. Redovno mogu da se nađu gitare i bas gitare po ceni od 70-80 evra, a ja sam sa drugom pazario pojačalo od 60w za 50evra baš ovde na forumu.

alzo

Post by alzo » 08 May 2009, 19:43

friedman wrote:Takodje, nisam siguran koja mu je sad cijena, ali kad sam ja svog Laney-a (LG35R) kupovao bio je oko 150e. Ima sasvim zadovoljavajući clean, koji će pretpostavljam biti dobra osnova za taj Behringer preamp.

Moram i ja sebi da nabavim jedan tak'i!
imao sam to pojacalo i sad mi je negde zao sto sam ga prodao......
dva kanala, clean i chrunch kao i neko dugme za metal ton,......to nisam nikad koristio........
na probama u studiju su ljudi dolazili da cuju sta to tako zvuci a kombinacija je bila cudo ........ :lol:
Ibanez GAX 30 sa Dimarzio Paf classic, BB 2 na bust modu i chrunch kanal na 7.......
i ton da se uke.......... :lol:
ima izlaz za kutiju, probao sam ga jednom na nekoj Ketnerovoj kutiji, zvucao je posteno.....
moja preporuka.......... :wink:

Makijavelli

Post by Makijavelli » 08 May 2009, 22:52

Ujutru idem :mrgreen:

Makijavelli

Post by Makijavelli » 10 May 2009, 08:25

E, da... kupio... ovako, uzeo sam Jackson-a a shto se tiche pojachala neshto sam mozgao, oni su imali Rolanda a nisu imali onaj Laney pa sam ja tamo kulirao sa njima i isprobavao i na kraju uzeo Randall V2XM... Pa, shta vi mislite o njemu??

p.s. josh nisam stigao da isprobam poshto nisam uzeo kabal za povezivanje pojachala i gitare, kad uzmem a to je sutra onda cu doci sa josh pitanja...

alzo

Post by alzo » 10 May 2009, 10:10

Koji je to dobar osecaj......nova gitara i pojacalo......
pricitao sam malo o tom pojacalu.....iznenadilo me da ima Celestion Rocket 50 zvucnik 12"
sto garantuje krupan ton......hvale mu clin kanal a distorzije uvek mozes da nabacis pedalom.......
cudi me da nisi dobio bar test kabl uz gitaru, obicno ga daju, ali nema veze....
samo pici i no frks......... :ziveli:

friedman

Post by friedman » 10 May 2009, 10:48

Odlično si izabrao! Sve čestitke!

Post Reply