Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
LPuser

Re: Domaći majstori za izradu i održavanje muzičkih instrumenata

Post by LPuser » 18 May 2009, 10:34

Apsolutno saglasan. Nismo manageri i kome treba nek startuje poseban/novi thread o pickup-ima.

Poslednje sto cu da kazem u vezi sa ovim je jedna vrlo bitna CINJENICA koju sam u zaru pisanja prevideo da naglasim a trebalo je da je saopstim na samom pocetku : Goran i za pickup-e i za pedale daje rok od 15 dana unutar kojeg kupac moze da se predomisli i da vrati neosteceno ono sto je kupio i da dobije povracaj novca. Eto dobre sanse da onaj ko nije testirao kvalitet Goranovih proizvoda, (savo, da li ces?) ustanovi SAM sta misli o istima a ne da veruje na rec forum smarachima kao sto sam ja, na pr. A ako neko zna jos neko mesto ovde gde to moze - neka napise, zaista bih voleo da znam. Jer kupis par Duncana ili DiMarzia, ne dopadnu ti se u tvojoj gitari i sta radis? Ako ih nekako prodas 'kao nove', izgubis - koliko : 30% 40%? - od cene novih ...

I sada, pitam ja vas, da li je ovo jos jedan, ako ne i kljucni dokaz da cena nije jedini kriterijum, zar ne?

Sava wrote:
dejankuki wrote: LPuseru se svidjaju magneti i cena...
Savi se ne svidjaju i misli da je malkice cena veca nego kod drugih..

shvatili smo, a sad slobodno nastavite u lepom maniru, bez beZpotrebnog i preteranog dokazivanja.. sta je starije koka ili ganJa..
Upravo sam se spremao da napišem koliko je prostora foruma glupo i besmisleno utrošeno. Pobogu k`o da smo mi nekakvi manageri ovoga ili onoga lika koji nešto radi. Meni skupo, njemu jeftino pa šta? Čitaoci imaju informaciju pa neka sami odluče kojem će se carstvu privoleti, a ja sam se za sada odlučio za trećeg majstora: gospodina Gibsona!

P.S. primam čestitke: upravo vidim da sam "prevalio" 1000 postova! Užas! Hvala što ste me toliko trpeli.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 18 May 2009, 11:46

Nemojte bespotrebno braniti Gorana - Goran je odbranjen. Nema nikog ko je video njegove radove a da posle toga nije potvrdio da čovek zna znanje.

Pitanje je glasilo: kako se od $25 StewMac kita za magnete stiže do €150 magneta "čije je ime smrt za njegove neprijatelje", itd.

Kao kupac, kada vidite da je nešto skupo pitate se zašto je to skupo. Onda vam objasne i vama se to objašnjenje svidi ili ne, pa zakjučite da ta stvar vredi ili ne vredi tolikih para. Objašnjeno je zašto, recimo, Bareknuckle magneti koštaju koliko koštaju. Nije do kraja objašnjeno zašto Goranovi magneti koštaju koliko koštaju - osim što se da zaključiti da vrede toliko jer se plaća Goranova ekspertiza u motanju a ne materijal. Odluka je na svakom pojedinačnom kupcu.

Sava

Post by Sava » 18 May 2009, 12:44

LPuser wrote:...i za pickup-e i za pedale daje rok od 15 dana ... Eto dobre sanse da onaj ko nije testirao kvalitet Goranovih proizvoda, (savo, da li ces?)...
Neću, Gibsoni su dobri!

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 14:58

Sava wrote: Neću, Gibsoni su dobri!
:mrgreen: :XD: NE DAJ SE SAVO!!! :XD: :mrgreen:

LPuser

Post by LPuser » 18 May 2009, 15:17

Rocket Roll wrote:Nemojte bespotrebno braniti Gorana - Goran je odbranjen. Nema nikog ko je video njegove radove a da posle toga nije potvrdio da čovek zna znanje.

Pitanje je glasilo: kako se od $25 StewMac kita za magnete stiže do €150 magneta "čije je ime smrt za njegove neprijatelje", itd.

Kao kupac, kada vidite da je nešto skupo pitate se zašto je to skupo. Onda vam objasne i vama se to objašnjenje svidi ili ne, pa zakjučite da ta stvar vredi ili ne vredi tolikih para. Objašnjeno je zašto, recimo, Bareknuckle magneti koštaju koliko koštaju. Nije do kraja objašnjeno zašto Goranovi magneti koštaju koliko koštaju - osim što se da zaključiti da vrede toliko jer se plaća Goranova ekspertiza u motanju a ne materijal. Odluka je na svakom pojedinačnom kupcu.
http://www.bareknucklepickups.co.uk/sho ... cPath=1_35 mule je najpoznatiji, set je 170GBP
http://www.xe.com 170GBP je 193EUR
transfer novca 7EUR
postarina 20EUR ili vise
carina i porez 50EUR

dakle u realnom svetu nije 170EUR nego 270EUR.

ovde je 11 postova koji sadrze rec 'bareknuckle' : search.php?keywords=bareknuckle&terms=a ... t=Pretraga
u kojem od njih je objasnjeno zasto kostaju koliko kostaju? Meni je promaklo.

LPuser

Post by LPuser » 18 May 2009, 15:22

Sava wrote:
LPuser wrote:...i za pickup-e i za pedale daje rok od 15 dana ... Eto dobre sanse da onaj ko nije testirao kvalitet Goranovih proizvoda, (savo, da li ces?)...
Neću, Gibsoni su dobri!
Ma znam to vadi-stavi pa opet vadi-stavi pickup-e je stvarno zamorno ... a i Gibsoni su taman masni k'o zdrava tradicionalna srpska kuhinja - sigurno ubijaju!

Medjutim, razlog zasto originalni PAF pickup-ovi danas kostaju i do 6000 USD je to - sto nisu toliko 'masni' -

http://www.youtube.com/watch?v=zFAo-tFDRb4
http://www.youtube.com/watch?v=yer-XGyZ ... PL&index=5

pa i Bareknuckles
http://www.youtube.com/watch?v=j-6Q293ZA5U

ovo sve vazi za vintage PAF humbucker tone ...
Last edited by LPuser on 18 May 2009, 15:34, edited 1 time in total.

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 15:31

LPuser wrote:
ovde je 11 postova koji sadrze rec 'bareknuckle' : search.php?keywords=bareknuckle&terms=a ... t=Pretraga
u kojem od njih je objasnjeno zasto kostaju koliko kostaju? Meni je promaklo.
Ne misli se na Muzicki-Forum nego na internet uopste. Ima gooomila review-a. To je ono o cemu ja pricam - za te pickupove i mnoge druge ima reviewa, ima snimaka, dok za Goranove ili cije vec za koje nisam cuo nema. Ne govorim da su losiji samim tim, sasvim prihvatam i mogucnost da su i najbolji na svetu, ali dok god nemam uvid u to - u vidu, opet kazem, review-a, snimka, par reci coveka koji proizvodi to - o procesu, principu na koji to radi, o specifikacijama koje zeli postici - ja se necu odluciti za njegove proizvode.
Da li je nesto skupo ili nije to je na coveku - skupo je ukoliko nisi spreman da platis toliko. Vidjao sam i mnogo skuplje pickupove, i dobijao sam utisak da su preskupi, ali iz druge perspektive - jer jednostavno jesu i pored svih tehinika kojima se prave, i delova koji su korisceni - kod Gorana nemamo nista od toga na uvid - manje vise - osim cene, cinjenice da su StewMack pickup kitovi, da mozemo da probamo i vratimo, i da je Dzindzer jako zadovoljan njima.

Over and Out. :ziveli:

(oce neko na pivo? al da je u blizini Londona - meni se bas pripilo...)

Sava

Post by Sava » 18 May 2009, 16:47

Aman ljudi dosta više, dajte neki koristan post.

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 17:50

Evo ja imam pitanje iz koje moze proizaci korisna informacija - da li neko zna tacno ime i kontakt/adresu/telefon - u pitanju je stariji covek u 70im godinama (cini mi se da se zove Zika) koji je majstor klasicnih gitara. Za njega sam cuo preko Bate Kostica, cak sam jednom bio kod njega za sredjivanje setup-a na mom Stratocasteru i zameni nut-a. Covek zivi u ulici Patrisa Lumumbe na paliluli, i prvenstveno se bavi izradom klasicnih gitara, ali i popravkama i servisom i ostalih vrsta gitara. Covek je prilicno jeftin sto se tice cena koje naplacuje za popravke, i po onome sto sam kod njega video, cuo od njega a i Bate, izvanredan je majstor. (Bata se gotovo kune u njega i njegovo umece s gitarama,a narocito posle sto mu je sredio Les Paul-a koji je bio izgoreo u kombiju - koji se bio zapalio na povratku YU Grupe iz Nis-a negde '80ih)
Ako neko zna o kome pricam i ima podatke, bilo bi vrlo lepo da ih podeli ovde na forumu...

pozdrav

Sava

Post by Sava » 18 May 2009, 18:14

Bulatovic wrote:Evo ja imam pitanje iz koje moze proizaci korisna informacija - da li neko zna tacno ime i kontakt/adresu/telefon - u pitanju je stariji covek u 70im godinama (cini mi se da se zove Zika) koji je majstor klasicnih gitara. Za njega sam cuo preko Bate Kostica, cak sam jednom bio kod njega za sredjivanje setup-a na mom Stratocasteru i zameni nut-a. Covek zivi u ulici Patrisa Lumumbe na paliluli, i prvenstveno se bavi izradom klasicnih gitara, ali i popravkama i servisom i ostalih vrsta gitara. Covek je prilicno jeftin sto se tice cena koje naplacuje za popravke, i po onome sto sam kod njega video, cuo od njega a i Bate, izvanredan je majstor. (Bata se gotovo kune u njega i njegovo umece s gitarama,a narocito posle sto mu je sredio Les Paul-a koji je bio izgoreo u kombiju - koji se bio zapalio na povratku YU Grupe iz Nis-a negde '80ih)
Ako neko zna o kome pricam i ima podatke, bilo bi vrlo lepo da ih podeli ovde na forumu...

pozdrav
On više ne radi, sada njegov sin radi servisiranje, ali kažu da nije ni prineti ocu (dakle, čuo sam tako, nisam proveravao). Pa pitaj Batu za telefon, on je doduše sada moj komšija, ali ga ne viđam.

Uzgred, Neletu Stamatoviću je svojevremeno spasao 335 preko čijeg je vrata prešao kombi!

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 18:43

Steta sto ne radi, bas se videlo da je covek pravi MAJSTOR, nikad necu zaboraviti tu radionicu kako izgleda u toj sobici. Izgleda covek poznat po "spasilackim poduhvatima" :D
Pitacu Batu za broj, verujem da ima i dalje, mada znam da duze vreme nije servisirao gitare, i da osim projekta Zeitgeist nije svirao nista ozbiljnije, teska finansijska situacija i tako to... A ti si Savo na zvezdari znaci ;)

Sava

Post by Sava » 18 May 2009, 21:10

Naravno da sam na zvezdari, pa svi veliki rockeri su sa Zvezdare :D!

Pošto si bio lenj ja sam pozvao tvog prijatelja i saznao da je (koliko je njemu poznato) sin odustao opd tog posla i da Žika pomalo radi, a tel. je 064/3029221.
Hvala, nema na čemu!

Šalim se, možda će nekome biti od koristi. Svirao sam svojevremeno Žikinu klasičnu gitaru i bila je više nego solidna, da ne kažem odlična.

Bulatovic

Post by Bulatovic » 18 May 2009, 21:21

OOO pa hvala Savo :)

Nisam lenj, zvao bih Batu, nego sam u Engleskoj jos, pa reko sacekacu do nedelje/ ponedeljka kad bi trebalo da odem do njega na kafu :)
Pozdravi mi drugara ako se budete jos culi ;)

Sava

Post by Sava » 19 May 2009, 08:57

Bulatovic wrote: Nisam lenj, zvao bih Batu, nego sam u Engleskoj jos...
A šta iz Engleske ne može da se zove Srbija telefonom!? :D E pa nisam to znao. Pa da, oni voze levom stranom zato je tako :O.o:!

Uzgred, Bata i ja nismo drugari, čak ni poznanici, samo smo se čuli telefonom par puta pa eto i sinoć "jer ste vi to tražili"!

Bobi

Post by Bobi » 24 May 2009, 14:45

Nisam siguran gde drugde da pitam...

Da li je moguće da se prilikom promene pragova sačuva ili ponovo napravi binding na vratu? Da li je to neko već radio odavde?

Post Reply